Hoe het begon

Olijfolie van Liquido d’Oro

Liquido d’Oro was ons moederbedrijf. Ze bestaan al sinds 2009, en oLivery was een paar jaar geleden een proefballonnetje. Het verhaal begint bij Ridder Drost.

Lees verder

De Toscaanse olijfgaard

Het verhaal van Ridder

Toen Ridder na zijn eindexamen nog niet wist wat hij wilde doen, besloot hij op de trein te stappen en de wereld te gaan bekijken. Na een paar omzwervingen kwam hij in Toscane op een olijfgaard terecht.

Het beviel hem. De snelheid van het leven werd bepaald door het tempo van de seizoenen. Ridder leerde er plukken, verwerken, bottelen en een gaard onderhouden. Hij zag dat daar echt goede olijfolie werd gemaakt. De oliemeesters spraken over ‘il liquido d’oro’, het vloeibare goud. Niet omdat ze zo verschrikkelijk rijk werden van de olijfolie, maar omdat ze trots waren op hun prachtproduct.

Liquido d'Oro olijvengaard Ridder Drost

De beste Italiaanse olijfolie

Olijfolie uit Italië

Eenmaal terug gekomen in Nederland waren de reacties geweldig op de olijfolie. Daarom besloot Ridder een eigen eersteklas natuurlijke olijfoliemerk de starten en noemde het Liquido d’Oro. De olijfolie van Liquido d’Oro komt inmiddels ook uit andere streken van Italië. Waar met kennis, plezier en respect voor Moeder Natuur de beste olijfolie wordt gemaakt.

Olijfolie smaken

Truffelolie, basilicumolie, citroenolie….

Soorten olijfolie

Liquido d’Oro heeft verschillende soorten olijfoliën. Zo is er olijfolie speciaal om te dressen of je brood in te dippen. Ook heeft Liquido d’Oro verschillende smaken olijfoliën, zoals basilicum, citroen, knoflook, of chilipeper olijfolie.

Biologische olijven

Biologisch gecertificeerde olijfolie

Biologische olijfolie

De olijfolie van Liquido d’Oro is biologisch gecertificeerd. De boeren telen de olijven op dezelfde gaarden als de olijven van oLivery. Alleen zijn de olijfbomen waar de Liquido d’Oro olijfolie vandaan komt biologisch gecertificeerd. Dat wil zeggen dat hun hele productieproces, van het planten van de olijfpit tot aan met de opslag van de olijfolie op een biologische manier gedaan wordt. Ze cultiveren hun land op een natuurlijke, traditionele wijze: zonder pesticiden of middelen die het groeiproces van de boom bevorderen.

Extra vergine olijfolie

Olijfolieflessen

De olijfolieflessen van Liquido d’Oro hebben net als de flessen van oLivery ultra violet glas. Dit zorgt ervoor dat het glas van de fles geen Uv-stralingen doorlaat en de olijfolie niet kan oxideren. De olijfolie is hierdoor super lang houdbaar en altijd vers.

oLivery olijfolie brievenbus

Olijfolie door de brievenbus

oLivery navul olijfolie

Liquido d’Oro was ondertussen gegroeid tot een succesvol en ondernemend bedrijf. En er ontstond een idee voor een nieuw merk. Het concept was simpel. Olijfolie door de brievenbus bezorgen. Makkelijk, lekker en simpel.

Gemaakt van de beste ingrediënten.

Bekijk de olijfolie van Liquido d’Oro

De olijfolie van Liquido d’Oro zitten vol smaak en geven jouw gerechten een finishing touch.

Bekijk de smaken