Lekker. Makkelijk. Thuisbezorgd.

oLivery olijfolie

Altijd genoeg olijfolie in huis is alleen de moeite waard als je olie echt heel goed is. Onze extra vergine olijfolie is gemaakt van koudgeperste olijven uit Puglia in Zuid Italië. Je kunt de olijfolie gebruiken om mee te bakken, dressen of dippen.

Begin nu

Het oorsprongsverhaal

Hoe het begon

Gezond, lekker en veelzijdig, er is niets dat je niet lekker kunt vinden aan olijfolie. De juiste olie kan een eenvoudig stukje brood omtoveren in een feest, een salade tot een traktatie of een biefstuk tot iets dat perfectie nadert. Het enige probleem met olijfolie is dat het altijd op het verkeerde moment op raakt. Dit is de reden waarom we oLivery zijn begonnen, om het verkrijgen van goede olijfolie makkelijk te maken.

De beste olijfolie

Uit Puglia

Altijd genoeg olijfolie in huis is alleen de moeite waard als je olie echt heel goed is. Onze olijfolie is gemaakt van koudgeperste olijven uit Puglia in Zuid Italië. Zoek het maar op, Puglia is de hemel voor olijfbomen en de provincie is er dan ook wereldberoemd om. Het wordt er flink heet, de bodem zit vol met mineralen en het regent er bijna nooit. Onze olie komt van bomen uit het beschermde Nationale Park van Gargano. Het familiebedrijf van onze boer Michele Clemente oogst daar al sinds 1895 met veel respect voor het park zijn olijven.

Olivery olie is 100% puur natuur. Ook wel bekend als extra vergine olijfolie. Michele plukt de olijven pas als ze volledig rijp zijn, en daarna worden ze zo snel mogelijk geperst zodat de smaak en de gezonde antioxidanten zo goed mogelijk bewaard blijven. Na het persen wordt de olie gefilterd en gecentrifugeerd. Zonder water en vruchtvlees kun je de olie loeiheet verwarmen zonder dat het gaat spetteren of walmen. Moet jij eens opletten hoe prettig dat is.

Onze extra vergine olijfolie kun je gebruiken om mee te bakken, dressen of dippen. Bakken met olijfolie is lekker en gezond. De gezonde vetten en voedingsstoffen gaan niet verloren bij verhitting (tot 260 graden).

olivery refill olive oil

Olijfolie door de brievenbus

De navulling

Kunststof is een moeilijk onderwerp. We kunnen niet goed met, en ook niet goed zonder. Niet al het kunststof is hetzelfde gelukkig.

1. Plastic is energievriendelijker om te vervoeren dan glas. Het is namelijk compact, licht in gewicht en heeft geen extra verpakkingsmateriaal nodig om te beschermen.

2. Ons plastic is helaas nog niet goed recyclebaar. Dit komt omdat het geen mono-plastic is. De kans dat het dan gaat lekken in de post is groot. We hebben er vertrouwen in dat er dit jaar nieuwe materialen beschikbaar komen. We zijn nu 2 soorten plastic aan het testen. Namelijk een zak gemaakt van recycled PET. En een bio-degradable zak. Het heeft onze hoogste prioriteit.

3. Een navulverpakking kan in een kleine verpakking met de gewone post mee. De gewone post is een reuze efficiënt systeem, en een stuk vriendelijker dan pakketpost.

oLivery olijfolie brievenbus

Zonlichtwerend glas

Onze donkere olijfoliefles

Onze fles is gemaakt van ‘Violetglass’, een speciaal type glas dat schadelijke UV stralen reflecteert en goede stralen doorlaat. Een donkere fles is het beste voor de kwaliteit van de olie. Groente en fruit oxideert onder de invloed van bepaalde kleuren licht. Violet en infrarood remmen juist het verouderingsproces af. Het glas blokkeert alle stralen, behalve deze twee. Door dit speciale glas blijft de olijfolie minimaal 12 maanden perfect op smaak.

Olijfolie smaken

Nieuw

Liquido d’Oro olijfolie

Je wist het misschien al, Liquido d’Oro was ons moederbedrijf. Ze bestaan al sinds 2008, en oLivery was een paar jaar geleden een proefballonnetje. We zijn al een tijdje onafhankelijk, maar zitten wel nog
gezellig in hetzelfde kantoor. Zij gaan zich meer op kleine portieverpakkingen richten, en dus wij wilden héél graag hun olie overnemen. Dat mocht.

Die olijfolie maken ze ook met smaakjes. Chilipepers, basilicum en citroenen zie je vaak in de gaard. Je kunt er fantastische olie mee maken, want ze zitten alle drie vol met smaak. De pepers, citroenen en basilicum worden
samen met de olie geperst. Zo slinger je de etherische olie uit de vrucht, blijft het sap achter en knal je alle smaak in de olie. Basilicumolie is geurig en kruidig, chilipeperolie vurig en heet en citroenolie heerlijk fris.

Simple. Delicious. Delivered.

Ontdek welk product het beste bij je past

Olivery is eersteklas olijfolie uit Italië. Vanaf nu hoef je je nooit meer zorgen te maken over je olijfolievoorraad.

Begin